www.artderise.com - Hvorfor ilt i mit tilfælde ???
Firmanavn - Slogan

Det er et spørgsmål der er blevet stillet enormt mange gange de sidste år, derfor en forklaring her.
Først vil jeg gerne dele problemerne og deres årsager;

DIAGNOSE -
Eftervirkninger efter operation for diskusprolaps, iskiassmerter, lammelser, føleforstyrrelser m.m.
Rygmarvsskade.
Denne tilstand var i sig selv nok til at berettige til pension - jeg mistede næsten hele min arbejdsevne- tilstanden er blevet helt opgivet at behandle eller lindre.
Rygmarvsskaden påført i 1991, venstre ben føles frosset, som om det har været opbevaret i en dybfryser i mange år,
Og resten af ​​kroppen føles som det er begravet i rødglødende lava ! I forskellige varmegrader - ikke en konstant brænden, men ændres konstant.
Og så har nogen forsøgt at forbinde de to kropsdele!
En virkelig underlig og meget unaturlig fornemmelse for en menneskekrop !
 Meget stressende! Svært at tilpasse sig, da det er svært at opfatte temperaturen korrekt. Min "termostat" er lissom i stykker ! Jeg kan fryse i en hedebølge!

Jeg havde brug for at lære at gå igen - jeg kan gå nogle få meter med krykker, en evne, som jeg er nødt til at vedligeholde med koncentreret målrettet træning hver dag. Resten af ​​dagen bruger jeg elektrisk kørestol. Dels for at imødekomme det store krav for total ro i rygområdet omkring operationsstedet, og dels af hensyn til smerteniveau. Og dels af hensyn til EDSsens behov for ro og stabilitet ved stillingsflytning. Og for at mindske kramperne !

En sådan skade gør at kroppen  kompenserer,"stivner" omkring det angrebne sted. Så mange mange nye skader er opstået i hele ryggen, - led, sener, diskene, musklerne osv osv.. Jeg er den hypermobil type af EDS, så rækken af rygproblemer alene, er enorm lang !

Jeg havde brug for at vænne sig til masser af forskellige smerter intet kunne lette - min grundlæggende smerte blev, og er stadig, at den meget minimale bevægelse i kroppen,ved en simpel vejrtrækning, gør at jeg har lyst til at skrige!

Alt derudover kræver en enorm selvdisciplin og kræfter at udføre!
Selv de mindste bevægelser, vi gør uden at tænke over dem.
Når man får sådan en rygmarvsskade opstår der automatisk nervefunktionsskade til bla urinblæren
Diagnose;
(DN319) Neuromusculær funktionsforstyrrelse i urinblære uden spec.
(DN 301) Interstitiel cystitis cronica/Painful bladder syndrom
 
 
 
http://laegehaandbogen.dk/nyrer-og-urinveje/tilstande-og-sygdomme/infektioner/smertefuldt-bleresyndrom-interstitiel-cystit-6274.html
- tilstanden i sig selv så alvorligt det ødelagde min arbejdsevne.
Blæren blev syg meget snart efter - det blev prøvet behandlet intenst i mange år, men uden effekt.
Måske fordi der er flere alvorlige forhold, der udløser, provokerer og forværrer hinanden.
Jeg blev inkontinent, jeg var nødt til at lære at bruge katetre,voldsomme kramper begyndte, urger, op til 40 per dag, kramper - mellem ryggen og blæren - et nervesystem der ligger helt uden for ens egen kontrol !

- Urinen blev som syre.De beskyttende lag på indvendig side af blæren blev beskadiget, og urinen sev ud i vævet - ubeskriveligt !!! 
Masser og masser af andre symptomer. Stærke reaktioner på mad og drikke.

Hvis min blære ikke tømmes godt nok og jævnligt nok,opstår der en anden situation.Trykket i blæren og rygmarvsskaden bevirker en stærk hovedpine, svimmelhed, svedeture,blødning, gåsehud, smerter og ubehag ved berøring, og en stærk forværring af kramperne ! - plus en MASSE andre symptomer !
- Og hver eneste bevægelse kan udløse nye kramper.!
Ben og underkrop ryster og kramper uden kontrol, store blå pletter indikerer indre blødning.Kramperne bliver ofte så omfattende at selv de bittesmå vedhæftninger helt op i tindingerne er totalt spændt op. Det giver selvfølgelig andre symptomer i form af nakkeproblemer og spændingshovedpine.Smerter i kæberne, hvor brusken er forsvundet .... 

Listen over symptomer er næsten uendelig!

Diagnose;(DQ796) Ehlers-Danlos syndrom (EDS)
 
 
 
 
 
http://www.ehlers-danlos.dk/

en arvelig bindevævssygdom, diagnosticeret for 7 år siden.MASSER af skader i hele kroppen - igen også et sammenspil mellem de andre diagnoser. Og den måde de virker sammen på er som at skrive en hel ny bog  - og helt umuligt at kontrollere !!!
Diagnose
(DJ459) Astma- DN429 kronisk bronkit uden specifikation)
 
http://www.astma-allergi.dk/home
Godt behandlet i øjeblikket. ET hosteanfald eller nys kan udløse krampeanfald !!!

Diagnose; Søvnapnø
Jeg har efter rygoperationen i 1991, kun sovet omkring 4 timer i døgnet, jeg oplever at vågne op med følelsen af, at jeg holdt op med at trække vejret, at det gør for ondt. Min søvn blev afbrudt hele tiden.
Og blev sendt til en specialist-enhed og blev koblet til følsomt udstyr der registrere utroligt meget om ens søvn. Og efter analyse af resultaterne kom de frem til samme resultat som jeg; 
Jeg holder op med at trække vejret på grund af smerter! I vågen tilstand kan jeg tvinge mig selv til det, i søvne kan jeg ikke. Så jeg har ikke søvnapnø, men sover tilsluttet en Cpapmaskine i håb om bedre søvnkvalitet.
DIAGNOSE;
(F34.0) Posttraumatisk stres)
http://centerforptsd.dk/index.html

Smerter i så mange år - på dette niveau forårsager stress - kroppen føles som om er du blevet taget som gidsel i en ødelagt krop - et fængsel uden genvej til et sekunds fred!
Dette var blot nogle få overskrifter .....

Dette er blot overskrifterne for kort at beskrive smerterne og skaderne - jeg kunne fortsætte, men det håbløse i at afhjælpe fremgår vist klart.
DIAGNOSE;
Komplekse langvarige/kroniske nonmaligne smerter
  
http://www.ampainsoc.org/pub/
Smertelinding - ikke er muligt, har prøvet de kendte kombinationer af forskellige typer medicin, tolererer det dårligt på grund af EDS eller bliver direkte syg af det .. og afsluttet overalt!

Jeg overlever ved hjælp af psykiske ressourcer og har opfundet min egen måde at tænke på for at bevare selvkontrollen ...

Har været hos diverse specialister,også smerte klinikker, - de fortalte mig, at de har lært mere af mig, end de nogensinde ville være i stand til at lære mig.

Og efter kun 25 behandlinger i et trykkammer på hospitalet!!


Alle steder ved man som et faktum, at efter 25 behandlinger i et trykkammer, 1 time hver dag, vil du have 8ganget dit antal af stamceller i kroppen !
Det er de celler der er designet til at sige "hvor er der skader jeg kan hele op"
Det er meget simpelt sagt, men når man befinder sig i en tryktank og indånder ren ilt, bliver blodet presset ud i kroppen, der dannes nye bittesmå blodkar, nyt væv dannes, sår heler op, slimhinder heles, nerveskader repareres osv osv osv.... der vil komme dokumentation her på siden! Men der ER masser af videnskabelig dokumentation for virkningen af behandling i trykkammer!  

Ilt  i maske - udenfor trykkammer - hvorfor?


På vej hjem fra hospitalet,fik jeg det dårligt i ambulancen. Man tilkaldte en lægeambulance - lægen herfra tilbød ilt i højdose som havde en supereffekt.
Han vidste ikke meget om emnet - men han vidste, at de altid giver ilt til mange af dem de hjælper.
De VED, sagde han, at ilt gør du føler dig bedre tilpas, det giver dig et  "boost" som gør det muligt at komme sig hurtigere eks ved traumatiske situationer osv.
Og det er smertestillende, og gør folk føler sig bedre tilpas og derfor bedre i stand til at samarbejde med Falckredderne.
Da jeg var kommet hjem forsøgte jeg at få mere information om brug af ilt som behandling.


Anvendelsen af ​​ilt.

Her i Danmark (som mange andre steder) mener man, at hvis en person ikke optager ilt godt  - hvis din iltmætning ikke er god nok, så har du, bla problemer med f,eks kramper - i dine muskler! Hvis du så indånder ilt i en maske vil du føle en bedring fordi din iltmætning bedres. Altså "supplerende iltbehandling"
MEN - når man optager ilt godt - Hvis din iltmætning er god nok, kan du slet IKKE drage fordel af ilt ! Og det kan endda være meget farligt.!!!

Man mener altså  - du får  eksempelvis muskelkramper som et symptom på iltmangel  - og når du iltmættes vil det løsne kramperne, og du vil få det bedre!

En del læger mener IKKE at ilten i sig selv er smertestillende, krampestillende og en masse andre gode ting. Men at dårlig iltmætning er den eneste indikation.
-OG AT DEN IKKE VIRKER PÅ ANDRE MÅDER !!!! 
Eller kan virke på andre symptomer og tilstande - som eks nervekramper !
Dette er en meget meget forenklet forklaring.Det er et stort emne !

Og den absolut eneste måde at få ilt her, er hvis du har ex KOL, eller af anden årsag ikke mætter godt nok - og har en læge fra et hospital til at ordinere det. Ellers er det ikke muligt!

Jeg har prøvet! Har til sidst også kontaktet iltfirmaer og spurgt om jeg kunne købe ilt som privatperson - det kan man på ingen måde!

Og jeg  spurgte selvfølgelig også  Dr. Petra Kliempt om det var mig, der på en eller anden måde bare havde haft en "underlig oplevelse".

For nogle af lægerne blev meget vrede på mig !- men  igen sendte hun dokumentation og sagde, at jeg burde prise mig lykkelig, for min krop havde en fantastisk evne til at anvende og arbejde med ilt !!
Og forklarede, at læger også her i Danmark, har "glemt" at stille det næste logiske spørgsmål - hvis ilt virker så godt, når en person har problemer med mætning og det i høj grad letter smerter og ubehag -

VIL ILT  SÅ STADIG HAVE stor effekt selv for en person, der iltmætter fint ??

Heldigvis for mig og masser af andre personer, har læger andre steder stillet dette spørgsmål - og de kan bevise, at det har en masse effekt!Så det er ikke mig, der lige har haft nogle underlige, tilfældige oplevelser!

Jeg har nu været tilsluttet ilt i maske (højdose) i mange dage og kan tydeligt mærke, at styrken i kramperne er ved at lette en smule - jeg kan begynde at mærke effekten.Jeg må også sige, at jeg har haft svære blødninger og kramper i samme periode, og det er fantastisk at begynde at føle de første tegn på effekt.
Ilten har været en stor hjælp !

Kun ét sted her i Danmark anvendes ilt sig selv som en behandling - af Hortons hovedpine, de kender også til smerter, der gør en person sanseløs, hvilket vil sige man ikke ved hvem man er, hvad der er op og ned, hvordan man skal trække vejret, kan ikke se noget som helst (bortset fra den blod-rød tåge smerterne har placeret foran ens øjne !)

En kæmpe omvej
Jeg var nødt til at tage en stor omvej for at få ilt. Jeg gik gennem hele systemet igen i håb om at få mere trykkammerbehandling - og ilt i maske.
Jeg startede med et lille håb om, at en patient som mig ville mødes et sted med bare en lille bitte smule positiv indstilling, for det ville løse en masse af de problemer, der er så håbløst at behandle.Nogle havde mulighed for at hjælpe, viljen det bare ikke til stede.

Jeg har aldrig følt, at jeg skulle have nogen "speciel"-behandling eller særbehandling - men at skulle leve med dette helbred var ikke længere muligt. Jeg kan udmærket acceptere og respektere et nej!
Men jeg kunne ikke længere mobilisere til at leve med dette kaos - så jeg lod mig overtale til at gå offentlig og bruge princippet der kaldes "human barmhjertighed.

Jeg var nødt til at tage en kæmpeomvej for at få min ilt - både i trykkammeret og udenfor - det er utroligt, at det nu er her, og jeg begynder at føle de første spæde tegn på virkning....
og det er fantastisk at vide at det kun kan gå fremad !
Rise Houen, Nyborg, 2012
SiteBuilder drevet af  Vistaprint