www.artderise.com - ET ÅRS OPDATERING !
Firmanavn - Slogan

 
1 ÅRS OPDATERING !!!
 
IMG 0945Den 3 maj er det et år siden jeg første gang gik i  trykkammer herhjemme!  Underligt at se tilbage på et år  der både er fløjet af sted og bevæget sig fremad i "babysteps" - og til tider to-skridt-frem -og-et-tilbage ! Og utroligt hvad der er  SKET  på det år  !!!
Her er lidt om hvad jeg kan i dag ;-)
 
Dagen starter stadig tidligt;
- ved 6 tiden bruger jeg stadig en times tid på smertekontrol.
- så en time i trykkammeret og
en times tid på fysisk træning...det er stadig det samme - men det er blevet  nemmere - specielt træningen. Min rygmarvsskade har ændret sig meget
Bla koordination er blevet meget nemmere - har bedre kontrol over højre ben. Trykkammerbehandling kan her ikke stå alene - hård træning er en NØDVENDIGHED for gode resultater !
Jeg kan bedre  koordinere hele kroppen. Mit højre ben "føles" stærkere og af og til som en integriteret del af kroppen ! Den generelle smerteoplevelse har ændret sig. Før var det været meget skarpt adskilt, under operationsstedet i ryggen hvor den ene side af kroppen - og højre ben! - føltes som om den er dybfrossen, og resten af kroppen begravet i flydende lava.  en underlig unaturlig oplevelse at skulle rumme  !!!! NU - i glimt kan jeg opleve at kroppen faktisk ER et hele, og at jeg kan være i "det hele" - rumme det !
 
 
Mine led er generelt blevet stærkere i hele kroppen !  Især mine hænder - og med beskyttelse af skinner kan jeg nu tegne op til et par timer NÆSTEN hver dag!  Et sted stor påpasselighed dog er nødvendigt - det er meget nemt at komme til at overskride grænserne!
 
 
SØVN  - jeg sover stadig ikke mere end ca 5 timer om natten - stadig slet ikke nok. Men SØVNKVALITETEN er bedre.
I løbet af dagen har jeg fundet en rytme - efter morgenrutinen er overstået hviler jeg - er aktiv - hviler - er aktiv - og er nu i stand til at afspænde så meget at jeg næsten-sover om dagen !

Jeg slapper af så jeg faktisk føler mig forfrisket og kan så igen være aktiv - og så hvile igen - en utrolig følelse at få tilbage  - og en fantastisk mekanisme at mærke igen...aktivitet - træthed - hvile - ny energi...og kan lave noget igen- uden den totale massive udmattelse der flød ud i en lang, uafbrudt oplevelse  ! Men oplever at have energi - ramme muren og gå fuldstændig kold og kan faktisk restituere igen !!!

Jeg er tilkoblet ilt i høj-doser  i mange af dagens timer - det er fantastisk at mærke virkningen !
- Og mærke så ufattelige,  voldsomme mangeårige rygmarvskramper langsomt mindske og langsome begynde at give hele kroppen  mere ro. 

Den nye rytme fungerer godt - mit liv er stadig meget  babysteps - og jo mere respekt omkring den nyfundne system - aktivitet og ro - jo bedre går alting  !

Ved aftenstid går jeg i  trykkammeret igen.og føler mig forfrisket igen - kramperne løsnes  og smerterne lettes igen...

 
I løbet af året har jeg fået ca 9 timer oppetid hver dag ! Utroligt ! I 4 år lå jeg stort set hele døgnet med kramper og var dødhamrende syg ! 
Kan du forestile dig hvordan det er at FÅ MERE TID !
 
Ellers generelt - nedgang i alle symptomer  ! FANTASTISK !
Blæren - stadig et  stort problem ! Men "i llidt bedre humør" ikke meget ..men "lidt har også ret"


Rygmarvskramper - og EDS - et kæmpeproblem og kæmpebekymring er noget neddæmpet. Bindevævssygdommen EDS (Ehlers-Danloss-Syndrom) giver  meget skrøbelig væv - den gør også at ens blod ikke kan koagulere, giver store  problemer med at danne sår og danne holdbare ar - så blødninger SKAL undgås så vidt som muligt ! Så bekymrende at se at se store sorte pletter på kroppen under kramper.og så voldsomme blødninger fra  for eksempel blæren  - men nu - jo mindre rygmarvskramper - jo mindre blødninger og altså mindre blå og sorte mærker på kroppen! En meget stor lettelse !!!

lænderyggen har ændret sig markant - man kan se forskel med det blotte øje !!! SÅ meget har det løsnet  sig - de kroniske  kramper !!!
 
- mine fysipterapeuters fingre er stadig "på overarbejde"  og de kalder stadig mine muskler "cement" ;-)
Og vi når aldrig til bunds i problemerne ;-)
 
Iscias smerten er mindre . mindsket noget !
Engang imellem har jeg en dag med alle de gamle symptomer - jeg er stadig følsom overfor en forvridining af ryggen eller et nys...og så har jeg alle kædereaktionerne og må tage et døgns tid ud - og det tager så mange dage at komme sig over - og det er de dage der virkelig gør forskellen synlig !


Er stadig meget følsom overfor mange mennesker og infektioner - og der er stadig - generelt set lang vej endnu - men utroligt at se og mærke denne forskel på "bare" et år
Tak for den stadige interesse  ;-)
kærlig hilsen
Rise ;-)
 
 
SiteBuilder drevet af  Vistaprint