www.artderise.com - De Grimme Ællinger !
Firmanavn - Slogan


6
 
 
TAK for mange emails om disse svaner, og TAK for mange komplimenter.
De er i privat eje og vil forblive sådan, så desværre er de IKKE til salg.
Men tak for interessen !
 Lørdag den 12.januar 2013.
rise houen © all righs reseerved 
 
 
 
 
 Søndag den 26. maj 2013
Her kan du se lidt fra produktionen af "fra grimme ællinger til svaner"

http://www.artderise.com/-From-ducklings-to-swans-.html


Min allestedsnærværende kat, Felix (- svær at overse -)
er selvfølgelig med. En ivrig "hjælper"
TAK for den meget store interesse for disse skitser, de er for øjeblikket ved at blive lavet til malerier, m.m..
 
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"De grimme ællinger”
En person der dels har fulgt og støttet min personlige kamp for trykkammerbehandling - og senere også har set den store interesse der er for denne behandling, flettede engang H.C.Andersen ind i en sætning.
Øjeblikkeligt dukkede billedet af den lille grimme ælling op og jeg var et øjeblik stum af forbløffelse over hvor godt det gamle eventyr faktisk passer - også i denne situation!
Hans Christian er jo kendt for at skrive fantastiske eventyr der på mange måder er utroligt rammende og som kan forstås på utroligt mange niveauer ! Også mht ilt og det danske sundhedsvæsen, og efter alt at dømme er det samme forhold mange andre steder.
"Den grimme ælling" kan nemt føres over i det danske sundhedsvæsen i dag! 
 
 
 
“Verden er dog stor”
…..…“verden er dog stor” … siger de små ællinger i eventyret, mens de ser sig om i deres lille andedam!
- og ja man smiler over disse ord, der vidner om en stærkt begrænset livserfaring.
Men den store verden, som jo VIRKELIG er kommet tæt på, i vores tidsalder - hvor internettet bringer verden helt ind i vores hjem - og dermed også dokumentationen om denne behandling og det nødvendige udstyr helt tæt på - og lige ind på utrolig mange danskeres ønskeliste!
 
 
 
"Idyllen”
… Hans Christian beskriver “idyllen” som den naturramme han beskriver i blomstrende vendinger. Ilten er en naturlig del af denne ”idyl”
Midt i Hans Christians andeflok er der en der skiller sig ud fra masserne (eller i patientflokken) - som “aparte” - anderledes.
Omverdnen puster sig op overfor den, i intentionen at virke stor, skræmmende og magtfuld - han bliver gjort nar af, skældt ud, mobbet, skræmt , isoleret.
 Han er ikke "lykkedes", og kan ikke accepteres.
Ingen ønsker at forstå ham, han bliver udelukket, får at vide han er utaknemmelig, han ønsker sig ind i anonymiteten af en flok hvor han er tilpasset og forstået. I stedet bliver han påduttet selvhad og mindreværdskomplekser ! Og får at vide at han ikke skal tro han er ”noget”…Hver lille ælling, hver patient der skiller sig ud af mængden ved at stille besværlige spørgsmål om en utraditionel behandling bliver måske nok krævende og tidsrøvende - og stiller dermed ”krav”
De fleste giver hurtigt op og lader sig tvinge til tavshed.
De fleste har ikke psykiske styrke til at blive ved!
 
 
 
 
“Janteloven”
En anden desværre også klassisk dansk ting - er Janteloven!“
"Du ikke skal tro du er noget”
I god tråd med det Hans Christian har beskrevet så rammende - du skal ikke tro at du har ret til at komme her med dine “krav” om at systemet lytter til dine tanker,ideer og forslag.
Kommer man faktisk i en dialog, ja så får man enten uvidenheden, fordommene eller skræmmekampagnen om hvor farlig ilt er, og hvor lidt “almindelige mennesker forstår sig på det“….osv osv osv…uanset hvad udlandet rummer af dokumentation og erfaring! 
 
 
1“Fra flugt til håb”                     
Da ællingen ikke kunne holde det ud mere, flygtede han fra smerten, styret af et håb!
 Et håb om at finde svaret - forståelsen - et sted.
Og han FANDT sine ligesindede!

Svanen blev ikke stolt eller nedladende af sin livserfaring - men var lykkelig over endelig at have fundet sine artsfæller, sine ligesindede, andre med samme behov.
Ilten er en af de største gaver i vores fælles andedam - verden
I stedet for at sætte anti-janteloven ind vil jeg hellere forsøge at fremmane billedet af en voksen smuk svane - dens kraft og holdning vækker uvilkårligt beundring- den må vel minde os om at dens egenskaber kan stå vagt om retten til at stille spørgsmål - retten til et informeret valg.
 
 
Alle der har prøvet at blive jaget af en voksen svane har vist følt en vis form for - respekt - over styrken i dens angreb, eller selvforsvar!
 De fleste flytter sig i al fald skyndsomt!
…det virker IKKE til at jantelov, mobberi og andet har gjort noget større indtryk på den!!!
 
 
5
 
 
 
Idyllen selv, naturen - deler gavmildt ud af sin virkning og lader sig gerne alle svælge i sin livgivende medicin.
Man KAN få tanken at magtfulde kræfter ikke ønsker at se virkningen spredes, uden de kan sætte deres navn på æren og stjæle dens virkning!
 
 
 
 
Dette var en højst privat fortolkning af et eventyr jeg har kendt og elsket hele mit liv. Jeg har også ladet det inspirere mig til at være min test for at se om mine fingre er stærke nok til at kunne tegne. jeg kan endnu ikke bruge pensler, men blyanter går fint (med forsigtighed!) 
 
 
 
At gå imod flokken, at skille sig ud fra massen - kræver ”den voksne svanes” forståelse af behovet for at beskytte individets ret til informeret valg og beskyttelse af de svagere individer der står alene, skrøbelige, og isolerede, som nemme ofre for mobberi som ”de grimme ællinger”
 
Og gruppen af patienter der efter lang kamp, endelig samles omkring udstyret - er taknemmelige for dens virkning - denne højkvalitets medicin der burde være tilgængeligt for alle og ikke kun for dem der formår at kæmpe sig til det på den ene eller anden måde.

 
De patienter der tumler rundt som forslåede, grimme ællinger kan finde stor trøst og styrke i Hans Christians beretning om den lille grimme ælling - om ikke andet så for at bevare HÅBET og MÅLET om en dag at være i stand til at knejse hen over de indvendinger der er her ang HBOT.
Og målet at få en lige så stærk og indre overbevisning om sin egen ret som den voksne svane!
den_grimme_aelling
(færdigt den 7 oktober 1842 - offentliggjort 1.gang den 11 november 1843)
 
 
Disse billeder er af originale kunstværker og er ophavsretligt beskyttet
og er ejet af Rise Houen
© 
De må ikke sælges eller deles på nogen måde.
uden tilladelse er indhentet først.
http://www.houseofhouen.com/ugly-ducklings-blue-swan

Rise Houen
6 januar 2013
 
3
 
 
drawing...47521


SiteBuilder drevet af  Vistaprint