www.artderise.com - 3 års opdatering - HBO
Firmanavn - Slogan


     3 års opdatering – HBO hjemmebehandling !

(Mild Hyperbaric Oxygen Treatment, eller trykkammerbehandling)


Type trykkamre;
Healing Dive portable softchamber;  1,3ATA. Ilt; 10 l/m. Brugte dette de første ca 2,5år. Varighed hver dag ca 1 – 2timer -  opgraderede til et;

FlexiLite portable softchamber, pressure; 1,7 ATA, ilt 10 l/m. 
Behandlings varighed; mellem 1 og 3 timer hver dag. Mest dog ca 5 kvarter. 
De første måneder, og i perioder med akut/ ekstra behov op til 3 timer.

Ilt (ved siden af trykkammeret) fra OGSI koncentrator 10 L/M i varierende timer i løbet af dagen. (mellem 2 og 12 timer i døgnet, ofte også tilkoblet ilt i søvn)

Protocol lagt i samarbejde med/efter rådgivning fra Dr. Philip B James MB CHB DIH PhD FFOM Emeritus Professor of Medicine University of Dundee. og Dr. Petra Kliempt, BSc MPH PhD. Skotland.

Angående udstyret – jeg blev selvfølgelig meget interesseret i at vide mere om denne type udstyr. Jeg havde også brug for eksperthjælp idet jeg bla ikke kunne anvende alt standard udstyr men havde brug for noget specielt fremstillet – jeg fik enestående hjælp fra C. Johnson PT/ANDII, USA som på det tidspunkt producerede FlexiLiten. De har alle 3 udvist en enstående hjælpsomhed og har alle delt af deres enorme viden og erfaring.
At vælge denne behandling og dette udstyr var mit eget ansvar og valg!
  

 Diagnoselisten;
- Kronisk astma/Bronkitis/Venstre lunge særlige problemer pga EDS, arvæv og mange lungebetændelser.

- Rygmarvsskade, føleforstyrrelser, lammelser, ”følgevirkninger” efter operation.

- Kronisk iscias.

- Nerve-musculær forstyrrelser til urinblære efter operation.

- Interstiticel cystitis/Painfull Bladder Syndrom.

- Overaktiv blære.

- Ehlers-Danlos syndrom (EDS) arvelig multisystematisk bindevævsygdom. Diagnosticeret for kun ca 10 år siden.

- Komplekse langvarige/kroniske nonmaligne smerter.

- Posttraumatisk stres.

- Depression

- Septal perforation.

- Skader, sår, irritationer i slimhinderne i hele maven- tarmsystem, pga EDS

 - Søvnapnø – ikke traditionel men udløst af extreme smerter, bekræftet af søvnanalyser.
-og så alle de nye symptomer og problemer der opstår ud fra ovenstående  - ingen har været i stand til at afhjælpe, lindre. De alvorligste er absolut de kramper fra rygmarvsskaden der giver karsprængninger, blødninger i organer, blære og mave. For EDS patienter er blødning noget der SKAL undgås, idet vi har store problemer med at standse blødninger, koagulering, sårheling og ardannelse!
- plus mere der er opgivet at udrede for!


Medicin- anden behandling. M.m; – har gennem årene prøvet utrolig meget, især smertelindrende. Både traditionel og alternativ behandling - men alt opgivet. Har været opgivet og afsluttet alle steder for mange, mange år siden - eneste der holdt en behandling kørende var Urologisk afdeling på OUH. Sluttede endeligt da jeg fik trykkammer hjemme.
Jeg er en af dem der skal have antibiotika i huset så jeg kan starte behandling straks jeg mærker symptomer.
De seneste år i perioder taget Melatonin før sengetid med god effekt.
Astmamedicin; Forebyggende;  Serevent – Anfaldsmedicin; Ventoline


I denne opdatering vil jeg anvende skalaer da de giver et godt billede. Det gør det også muligt at skille de forskellige diagnoser og symptomer ad.  1 er ingenting, ”ikke problematisk” og 10 er max hvad man kan forestille sig, og hvor døden er ønsket!
Har stadig en enkel, sund og enkel livstil. Hver morgen 1 times fysisk træning, dels for at vedligeholde min beskedne gangfunktion og selvfølgelig generel helbredshensyn.
 Har stadig ingen livsstilssygdomme overhovedet.
 

Forbedring- ændringer;
Rygmarvsskade; I 1991 blev jeg opereret i ryggen, pga symptomer fra en disk der fandtes at være moden til en ny, blid operationstype. Der skete fejl under operationen, jeg har fået forklaret at skaden virker på følgende måde; Man har bla ramt iscias og det sted i rygmarven den udspringer fra er i ”kronisk elektrisk overgang”- og udsender konstante signaler om voldsomme skader som hvis man blev kørt over af et tog eller blev savet igennem med en sav – altså fysisk skade – katastrofesignaler der kræver øjeblikkelig handling for at ”standse ulykken”.  Det medførte selvfølgelig øjeblikkeligt et enormt stressniveau -  intet har kunnet dæmpe dette smerteniveau overhovedet! Det har været årsag til kroniske kramper jeg har formået at skjule men jeg har haft meget voldsomme krampeanfald der ligner epileptiske anfald. Jeg står i bro fra hæl til nakke, eller kramper uden mulighed for kontrol. Der opstår selvfølgelig masser af skader under disse kroniske kramper og da bindevævssygdommen giver skrøbeligt væv opstår der selvfølgelig masser af nye skader konstant.

Lige fra operations tidspunktet har det betydet af mit højre ben er stærkt føleforstyrret/lammet. Jeg har bla en stærk dropfod og anvender krykker eller elektrisk kørestol. Gangfunktion er, uden hjælpemidler, begrænset til at gå over gaden men er ikke sikker på at kunne gå tilbage igen ! Det højre ben føles som det har ligget i fryser og er dybfrosset (20 Minus grader) og resten af kroppen er begravet i rødglødende lava, altså to voldsomme modsætninger!  Det kan give store problemer med vind, vejr temperatur og træk! Jeg kan fryse midt om sommeren i en hedebølge og svede af en brændende fornemmelse midt om vinteren!

Jeg har i dag udelukkende en gangfunktion fordi jeg VILLE genoptræne den, og fortsat gennemtvinger træning hver dag.
Når man får en skade kompenserer man for at aflaste det skadede sted. Det skete også i min ryg, og det spredte sig snart over hele kroppen da smertesignalerne jo forgrenede sig til hele kroppen, som straks begyndte at trække skævt i muskler, sener, led, ødelagde brusk, nerver, ledkapsler, beskadigede disci, alt, fra de store krumninger i rygsøjlen til de bittesmå vedhæftninger mellem muskler, sener og knogler. Hele kroppen krampede voldsomt op. Kronisk!
Smerteniveauet var så højt det påvirkede min sansemæssige opfattelse af omverdenen; syn, hørelse, omgivelsernes bevægelser osv.  Den minimale bevægelse man laver ved et åndedræt gav mig lyst til at skrige ved den svage påvirkning/bevægelse/provokation af operationsstedet. DET har været mit konstante smerte niveau !  
Der opstod også øjeblikkelig skader i nerveforsyning til bla blære og mave.
 

Rygmarvskramper kombineret med blødninger i væv og organer pga EDS I mange år har jeg næsten konstant haft store blåsorte mærker pga rygmarvskramperne der gav blødning i væv. Også kraftige blødninger i blæren! 
Mange blodige opkastninger hver dag pga irritationer og sår i slimhinden i hele mave - tarm systemet. Yderst smertefuldt, reagerer stadig stærkt på mange fødemidler og drikkevarer og bliver tit syg. 


Mine kroniske rygmarvskramper og virkninger heraf (bla kædereaktioner) er i dag, gennemsnitligt nede på ca 5 på skalaen – hvor de i mange mange år lå på 10 uden på noget tidspunkt at bevæge sig nedad ! Så denne nedgang i kroniske krampetilstande i muskler, sener, vedhæftninger fra muskler og knogler m.m. er helt ufattelig!


Smerter – generelt, samlet helbred – på skala fra 1 til 10. Der har været enighed blandt specialister om at niveauet har ligget på ca 15 fra 1991. Altså "sprængte skalaen" pga de massive symptomer fra så mange forskellige skader/diagnoser men skalaen her går mellem 1 og 10. Afkrampning var noget af det første jeg oplevede.  

Jeg kan i dag rumme/forestille mig et ”nerveatlas” eller følelsen af at igen have en hel, symmetrisk krop, ikke opsplittet, men kan nu ”rumme” at mærke hele kroppen på en gang– Før var det umuligt at rumme oplevelsen af både forfrysning og brændende, rødglødende varme. Har nu en helhedsfornemmelse, et overblik, ikke bare de steder der her og nu gør mest ondt. 
Se mere om smerter i dette blog indlæg; http://www.artderise.com/blog/2012/07/11/Pain-scale.aspx
(Kommer på danske snart)


Smerter generelt er i dag nede på 9 ved max belastning !  På dage uden max belastning men med ”normale daglige aktivitet” ca 7 !   Jeg udfordrer mine grænser hver dag.
 Har gået fra at være total hjælpeløs. Og bla med ubrugelige hænder der ikke kunne de mest almindelige ting ingen rigtig tænker over, som at være i stand til at holde på en børste og børste hår, børste tænder, smøre lotion på, holde på en blyant, osv. Idet de spændinger, muskler, bevægelser osv man skal anvende på selv så simple ting udløste kædereaktioner; kramper, smerter, svimmelhed, opkastning osv,osv. Og jeg måtte ligge for forhindre store krampeanfald.  Et eksempel – at skrælle et par kartofler eller gulerødder, rydde op i køkkenet – max aktivitet ca 15 min så havde jeg så mange kramper og kædereaktioner jeg måtte ligge ned i flere timer!
I de 4 år før trykkammerbehandlingen, kunne jeg max have 2 til 3 timers aktivitet fordelt over døgnet!
Til i dag at hvor jeg kan en masse ting ”man gør hver dag” dog stadig med stive skinner og fixering  Kan i dag lave mange ting med ”komplicerede” fremgangsmåder, her mener jeg mange forskellige bevægelsesmønstre, anstrengelser, mm. Men også gamle kunsthåndværksfag igen- mange teknikker jeg ikke har beskæftiget mig med i mange år.
 
Kronisk iscias - føles stadig som de meget generende og smertefulde "elastikker" ned til begge ankler. Smerten provokeres af åndrdræt. Nogle bevægelser er umulige.
 Har ligget på 8 på skalaen nu 5.

Hænder, fingre, håndled. Skala på hænder fingre, arme- før 9 – nu 5. ved max belastning 8!
 – Langt større styrke. Kan træne dem, stadig større udholdenhed og evne til at holde fast og udføre finmotorik. Langt mere styrke til at kunne udføre mange flere dagligdags ting (børste tænder, åbne døre-(Nøglen!), klemme en klud, åbne låg, uden kædereaktioner og uden at gå af led hele tiden. Har masser af hjælpemidler og har selv fundet på rigtig mange kreative løsninger og alternativt brug af redskaber og værktøj. Led langt mindre smertefulde. Stadig svaghed over for kulde, og bruger tit handsker eller filtede armbeskyttere under armskinnerne.  Har skinner på alle fingre og arme, håndledsskinner helt op til albuerne.
 


Arme, skuldre, nakke, tindinger kæber. Problemer og smerter, skala før 8, nu 6.
Kæber, tænder.  Har ikke et stabilt bid – der er ikke et sted mine tænder finder naturligt på plads og hviler. Så mine kæbeled bliver trætte fordi de konstant glider og søger en hvilestilling. Mine kæber er hypermobile, brusken mangler i leddene, så knoglerne står og gnider mod hinanden. Der er høje lyde fra ”knaseriet”. Hver bid selvfølgelig meget smertefuldt.
Eds patienter kan have svært ved at finde en tandlæge. Vi er forpligtede til at oplyse om de problemer der er med EDS- koagulation, sårheling, danne ar der kan holde  - vi skal have forebyggende antibiotika selv ved en simpel tandrensning. Vores kæber går let af led. Smertestillende medicin virker sjældent, bedøvelse er svært!  Rygmarvskramperne gjorde selv de bittesmå vedhæftninger ved tindinger gjorde vanvittigt ondt – og kramperne forplantede sig ned over nakke, skuldre arme hals...til ryggen og var dermed en del af kædereaktionerne.


Nakken – Stort problemområde !!! Pga ændringer i ”bløddelene” har jeg svære symptomer . Har haft en ledkapsel i klemme i et par år – nu problemer med spændinger, sener, hovedpine, svimmelhed m.m. Bruger en nakkeskinne/krave engang imellem for at udstrække og tvinge i normalstilling.


Søvn, fra rygoperation i 1991 til trykkammerstart, kun ganske få timers døs i døgnet, aldrig søvn. Altid forkrampet. Aldrig udhvilet Døsede efter en lang hård kamp om at få kroppen til at afspænde. At være nærværende i smerter er en hård kamp. At sove i et smertehelvede umuligt.  
Da jeg fik trykkammer med højere tryk, sov jeg de første måneder op til ti timer om natten plus en eftermiddags lur på ca 3 timer !!!!  Ufatteligt !!! Nu gennemsnitlig ca 7 timer hver nat og ofte en kort søvn om eftermiddagen.


Dagsrytme, op ved 5 tiden, træning osv..bad, morgenmad og lettere huslige aktiviteter.. hvile - aktivitet igen... ofte kreativt arbejde. hvile .. aktivitet ... hvile .. ude socialt.. hvile.. og trykkammer indimellem  !
Langt mere aktivitet og masser af restitution!


Restitution – den naturlige funktion med at være aktiv og blive træt – hvile, sove og genvinde energi og kræfter er en ufattelig ting at miste og så få igen. Den velvære der råder i kroppen efter sund søvn er fantastisk. Før havde jeg max 2 -3 timers aktivitet i løbet af døgnet- alt energi gik med at beherske og bekæmpe kramper osv.. nu er jeg tidligt oppe – meget aktiv – hviler – aktiv- hviler dagen igennem.. ufatteligt!
 

Blæren, reagerer for første gang direkte på behandlingen ! Både akut og over længere tid.
Kædereaktion- interagerer med/ provokeres af rygmarvskramper, kulde, træk, rystelser, nys, hoste, mad, drikke, blærekramper, kroniske igennem mange år. Kateterstørrelser; i perioder med fleste kramper i årene op til trykkammerbehandling (str 10 mindst) til 14 (størst) efterhånden som trykkammerbehandlingen skred frem. Har i dag en blanding af 3 forskellige kateterstørrelser.


Urger; kan nemt have 40 i døgnet !
(Urger er når hjernen modtager budskabet om at blæren er fyldt til bristepunktet og skal tømmes NU, uanset om der er urin i blæren eller ikke – De budskaber kommer fra et nervesystem der ligger uden for din indflydelse !  Mine urger er så voldsomme jeg skal beherske mig for ikke at knække sammen på midten af kroppen og skrige ned i gulvet og holde mig over blærestedet. Jeg får gåsehud, kulderystelser, koldsved, opkastninger, synsforstyrrelser, feber, voldsomme smerte ilninger gennem hele kroppen, stivhed i hele kroppen, selv fingrene til sidst! Bækkenområdet fuldstændigt forkrampet, svært ved at gå for mit højre ben lammes extra, så dropfod mere udtalt, og kan ufrivilligt krumme sammen og gyse og udstøde et gisp hvis en person bare kommer til at strejfe min arm eller lign! Underliv/ Blæreområde meget opsvulmet. Kræver erfaring med væsketilførsel i forbindelse med aktivitet – faktisk vigtigt at kunne planlægge ellers kan et socialt liv blive yderst belastet!


Skala generelt; før; ren  10 i mange, mange år uden nogen bevægelse nedad på skalaen. Nu gennemsnitligt ca 7 – ved max belastning 9.
De indre beskyttende lag i blæren er væk og jeg reagerer stadig stærkt på mad og drikke. Skal drikke vanvittige mængder vand for at neutralisere. Ellers kan man danne mastceller der gør en dødssyg (Forgiftning)! Blæren føles som et åbent sår i midten af kroppen. Urin som kogende syre i åbent sår.


Stadig kroniske blærekramper, dæmpet fra 10 til 8.
Kun en person med totalt ødelagt nervesystem og de diagnoser der hører med, eller mennesker der arbejder proffesionelt med disse problemer ved, hvor forfærdelig en syg blære kan være. Jeg har tit haft en trang til at fjerne den med mine hænder – rent fysisk fjerne den fra kroppen! Min blære var allerede 1 år efter rygoperationen så syg den gjorde mig uarbejdsdygtig. Blødninger blev mindre i takt med generel dæmpning af rygmarvs kramperne.
 Blodige opkastninger. Sår/slimhinde skader i hele mave/tarmsystem pga EDS. Reaktioner på mad og drikke – før op til 12 gange daglig, nu nede på ca 5 til 6 gange. Mange smerter og gener pga slimhindesår. Dvs de beskyttende lag er ødelagt.  Meget smertefuld tilstand!


Væv- væske bundet i væv fra behandling med Kunstig binyrebarkhormon. Ikke den store ændring. Flytter sig.


Depression/posttraumatisk stress – i mit tilfælde er disse diagnoser, ikke ophavet til depression og post traumatisk stress, men efter det pludseligt påførte extreme smerteniveau blev kroppen et fængsel. Eller ”Helvedets Forgår” som jeg kalder det.  Og forstærkede selvfølgelig stres og depression meget.  Uden mulighed for en sekunds hvile og ro – udsat for voldsom stress, uden søvn i årevis – jeg har følt mig som et fanget dyr i helvedets forgård i flere årtier. Desperat efter bare et sekunds ro  ...
...efter den lindring trykkammeret  har givet er det selvfølgelig meget nemmere at anvende de teknikker jeg udviklede lige efter rygoperationen og også frigøre mig fra den dybe depression jeg har haft. Er stadig sårbar men mest mht stress og passer på de ting der udløser mit stresssymptomer, men langt mere robust.
Har mentalt et kæmpeoverskud hvor jeg før følte jeg anvende omkring 98 procent af alle kræfter på at beherske symptomer og det krævede total selvdisciplin for bare at overleve. 
 

Kognitivt – har nu et kæmpeoverskud, tænker hurtigt, kan koncentrere mig, er nærværende, arbejde kreativt, logisk, roligt. Skal ikke gennemtvinge bevægelser pga smerter i samme grad som før.  Masser af kreativ arbejdsglæde. Kan igen arbejde med lange komplicerede arbejdsprocesser hvor jeg før havde svært ved at trykke på knappen på min computeriserede brodermaskine eller skifte tråd på den!
Det vil føre for vidt at bekrive ret meget her, men et par eksempler mere; Er gået fra at have svært ved overskue at åbne døren for pakkeposten, eller ringe og bestille en tid hos tandlægen til engang imellem at føle at have mentalt overskud til at deltage i en håndboldkamp !!! – altså 60 minutters fuld indsats med fysiske og mentale energiudladninger, tacklinger, osv - jeg kan selvfølgelig ikke med lammet ben osv, men MENTALT HAR JEG OVERSKUDDET og LYSTEN.   
Jeg kaster mig spontant ud i projekter jeg før skulle overveje og planlægge men ofte opgav fordi overskuddet manglede.
 

Øjne, smerter i øjnene. Tørhed.  Nærsynet, Bygningsfejl på det ene øje. Under en ganske almindelig synstest ændrer det sig meget, derfor svært at forholde sig til – og finde de rigtige briller! Bruger briller hele tiden og anvender lup til noget præcitionsarbejde.
Følgende veksler meget;  Tunnelsyn. Har ikke altid samsyn. Dobbeltsyn. Ofte svært ved at læse fra venstre mod højre. Mit højre øje finder et ord, og derudfra er det hurtigere at danne ordbilleder og finde en forståelse, end at læse normalt fra venstre mod højre. Er opgivet at afhjælpe. Nakkeproblemerne kan også påvirke mit syn markant. Trykkammerbrug under 2,0 ATA påvirker ikke synet. Mit syn har været problematisk hele livet. Synet påvirket af kramper og generelle smerteniveau. Rød tåge for øjnene pga voldsomme smerter.
 

Hælspore -Smerter i bindevævunder fødderne; har haft det det meste af livet, i perioder svært ved at gå normalt. Især hvis jeg skiftede fortøj tit. Kunne naturligvis mærke mest i venstre fod efter rygoperationen. Har ikke kunnet mærke forskel ved vægtændringer. Skala; Før 7 nu 2,  selv om jeg belaster fødder langt mere nu ved mere træning og aktivitet.Næseskillevæg – har et stort hul midt i næseskillevæggen –”brusksår”- pga EDS– før årsag til meget smerte, som en hest havde sparket mig i hovedet og gav en frygtlig hovedpine, inde i kraniet – fra brusken. Fik øjne til at løbe i vand. Jeg var yderst følsom overfor blæst kulde varme, støv regn og det blev en åben dør til et dårlig immunforsvar og jeg havde kronisk infektion i næsen, øvre luftveje. Jeg fik fremstillet helt unikke hjælpemidler, bla ”stopklodser” jeg havde i næseborene af silikone -ikke særlig behagelige! Har måttet bruge alle mulige former for masker som jeg heller ikke kunne bruge eller tåle. Luften jeg indåndede blev uopvarmet og  utilpasset hevet ned i syge lunger, især venstre reagerede konstant på kulde. Med extreme smerter og meget stort ubehag hvis man får følelsen af en lunge bliver kold. Og infektionen altid sikker. Når jeg blev så kold inde i kroppen – lungen - blev mit højre ben også altid mere tungt og dropfod mere udtalt og iskoldt. Og dermed kunne jeg ryste af kulde...og få store krampeanfald !  Blæren reagerede også med øgede kramper og smerter - kædereaktionerne løb i ring!   
Skala- smerter og gener før, 8 – nu 5 men skal stadig passe meget på. Jeg får infektion uhyggelig nemt og bare et nys eller host kan forårsage et af de helt store stort krampeanfald – skal stadig undgås!
Bruger varmemaske om efterår, vinter og forår for at opvarme luften jeg indånder.
 

Astma bronkitis – bruger stadig forebyggende medicin – næsten aldrig anfalds 
medicin. Iltbehandlingen har fjernet de allerfleste symptomer. Venstre lunge havde ”uendeligt åndedræt” – og delfinlyd, et sjældent symptom ved EDS. Stadig følsom over for kulde.
 Nye skader, overbelastningsskader i nakke, øvre ryg og skulderområde. Lige omkring det tidspunkt da jeg fik det nye trykkammer hjem overanstrængte jeg mig voldsomt, og havde alvorlige symptomer fra den øvre ryg og nakke – sovende fornemmelser i begge arme og hænder, kunne sidde max 20 min så voldsomme jagende smerter ud i arme, synsforstyrrelser, svimmelhed, opkastninger. lå det meste af dagen. Kunne ikke lukke trykkammeret selv. De første 2 uger havde jeg andre til det, men symptomerne ændrede sig fuldstændig. Efter 3 uger i trykkammeret havde symptomer ændret sig -  jeg kunne være oppe, bevæge mig. Smerterne fra de nye symptomer gik næsten helt væk, men var stadig meget voldsomt spændt op i musklerne. Jeg kunne sidde og bruge hænderne igen.
 


Normal Edsrelateret, plaget dag, Før klar 9 nu 4.  EDS- relaterede daglige skader, forvridninger forstuvninger, fibersprængninger, hævelser, smerter, ledskred, udmattelse osv osv – forbløffende dæmpning af det hele – nye skader ordnes/ dæmmes akut eller dæmpes over få dage.
Alvoren af ens EDS afhænger i høj grad af hvilke følgesygdomme du har. Kramper som dem jeg har ødelægger væv og giver store og små skader, og blødninger (blødninger er et alvorligt problem, da vores blod har svært ved at koagulere, vi har svært ved at vokse sammen og danne holdbare ar)


Restitution – aktvitet, træthed, søvn, aktivitet, søvn hvile fantastisk mekanisme. I dag føler jeg ingen søvngæld.

Sår – får dem stadig men heler hurtigt, fyldte med blod, før blodfattige.

Kronisk udmattelsesyndrom; ”Fra minus til plus” -  før 10 nu 2 (både daglig og langvarig virkning af mHBO).

Balance, ved fysisk træning langt bedre balance, træner bedre, føler mig langt mere sikker ved gang
Stadig meget følsom over for stød og rystelser/vibrationer i bil – kan stadig udløse voldsomme kramper –kædereaktioner.Immunforsvar – stadig et problem at være sammen med mange mennesker, idet det giver feber, infektioner. God håndhygiejne påkrævet.
 


Generel samlet skala, før 10  nu 7 stadig belastet men når man går i den retning jeg går – fra værst tænkelig til bedre er man bare taknemmelig – hver dag har nye ting jeg opdager jeg kan – er hver dag en gave !
Mild Hyperbaric Oxygen Treatment (mHBO) har ikke kureret mine diagnoser, jeg er stadig kompliceret, alvorligt syg, men det har dæmpet mange af mine symptomer til ukendelighed. Har stadig et meget højt smerteniveau og skal tage hensyn til mange ting.
Jeg udfordrer mine grænser hver dag og skal hele tiden tilpasse og justere de krav jeg stiller til mig selv. Er vant til at stille extremt høje krav for at kunne gennemføre blot det mest nødvendige – nu skal jeg være opmærksom på de nye situationer og ikke fortsætte ”på autopiloten”, da der så bare opstår nye skader.. det kræver tilpasning- tilvænning  og  nærvær...og jeg nyder at kunne beskæftige mig med gamle kunsthåndværksfag igen. Det er helt ufatteligt!

Jeg er i dag blevet så ferm til at håndtere udstyret  at jeg kan starte de forskellige dele og gå i trykkammeret og lukke på mindre end 3 minutter! Den første tid tog det meget lang tid fordi jeg var så svag og jeg måtte tage mange pauser!  Når jeg har det værst oplever jeg det kunstige miljø nænsomt og barmhjertigt. Det kan være anstrengende at få lukket tanken på dårlige dage, men når jeg kan slappe af og trykket stiger, falder jeg i en døs, kan ikke holde øjnene åbne, jeg føler smertebyrden og symptomerne lettes som løftet af nænsomme hænder og jeg mærker bare mit åndedræt og iltens virkning ...og efter en times tid føler jeg energi og forfrisket klar i hovedet og når jeg kommer ud er situationen ændret fuldstændig !
 Fantastisk – det er suverænt den mest fabelagtige medicin/behandling  – og så fuldstændig uden bivirkninger!
 
Hver dag føler jeg en meget, meget stor taknemmelighed mod dem der hjalp
mig til at få mit hjemmeudstyr via offentlig indsamling og senere køb af FlexiLiten. Jeg havde på det tidspunkt været totalt opgivet af det danske sundhedsvæsen i mange mange år og havde ikke flere muligheder eller noget håb tilbage.

Jeg vil gerne understrege jeg har valgt at følge råd fra udenlandske eksperter, importere udstyr og starte behandling på eget ansvar og valg! 
Hvis du er syg bør du opsøge lægehjælp og blive udredt!
Hvis du har kommentarer eller spørgsmål eller lign. er du meget velkommen til at kontakte mig på risehouen@gmail.com og jeg vil hellere end gerne være behjælpelig hvis jeg kan.

- der vil snart komme kommentarer til denne opdatering af læger og fysioterapeut.
Tak for interessen ! 

Rise Houen,
Juni 2015 
 
 På efterspørgsel; her er en PDFfil af 3 års opdatering man kan downloade
 ;-) Herunder EDSkort vi  bærer.
 
 
SiteBuilder drevet af  Vistaprint