www.artderise.com - 1½ års opdatering !!!!
Firmanavn - Slogan

1½år s opdatering !!!
Utroligt, men sandt !!

I 1½ har jeg nu haft trykkammer herhjemme !
 
Af og til bliver jeg bedt om en liste over diagnoser igen, her er den;
- Kronisk astma/Bronkitis
- Rygmarvsskade, føleforstyrrelser, lammelser, kroniske isciassmerter efter op.
- Nerve-musculær forstyrrelser til urinblære efter operation
-Interstiticel cystitis/Painfull Bladder Syndrom
- Overaktiv blære
- Ehlers-Danlos syndrom (EDS)
- Komplekse langvarige/kroniske nonmaligne smerter
- Posttraumatisk stres)
-Septal perforation
-Skader, sår, irritationer i slimhinderne i                                                  hele maven – pga EDS –  kan ikke udredes                                                yderligere  pga risikoen fra EDS


Her er en opdatering på nogle af de ting (hver for sig og sammen i kædereaktioner) som mine diagnoser gav/giver som de største problemer og hvordan ilten har ændret det;

Rygmarvskramper;
Den allerstørste og vigtigste ændring!
At have så voldsomme kramper fra rygmarven/nervesystemet i så mange år, så massivt som tilfældet her, har givet utrolig mange skader i kroppen. Muskler, sener, selv de bittesmå vedhæftninger, organer, skæv-vridninger i ryggens led, kæber, osv.. osv osv...for ikke at tale om smerter ud over det beskrivelige.

EDS (EHLERS-DANLOS-SYNDROM)
Og for bare at nævne en ting der virkelig har skabt problemer/kædereaktioner sammen med rygmarvskaden, er min bindevævssygdom EDS (Ehlers-Danlos-Syndrom) som gør bindevæv sygt, går i stykker, blødninger er generelt svære at standse, problemer med at vokse sammen og danne holdbare ar, gør selvfølgelig at denne ene ting i sig selv er en gave der ikke kan beskrives eller sammenlignes med noget som helst.
Ingen anden medicin har nogensinde kunnet lindre eller få rygmarven til at dæmpe disse kramper !!!
Og al behandling har været fuldstændig opgivet i mange, mange år!                
                                                          
Tandkød;
Tandkød – stort set ingen problemer med blødninger mere. Før trykkammer kunne jeg ikke børste tænder uden store blødninger, smerter og ”ømme gummer”
Det ser nu normalt, sundt ud. Ingen sår !!!
 
                             
                          Tænder;                          
– pga af problemer i kæberne, (blandt andet ingen brusk i leddene og skæve hypermobile, led, skævt bid har jeg fået to skinner en til natten og en til dagbrug)
SØVN - RESTITUTION.
Er nu oppe på ca 6 timers søvn i døgnet !!!
Har i over 23 år max fået 4-5 timers døs i døgnet og store problemer med generel det at kunne afspænde pga kroniske kramper og smerter)

Restitution – en ting jeg havde GLEMT hvad er !
At være aktiv og blive træt – hvile sig og blive frisk igen !
Den enkle naturlige mekanisme har jeg ikke følt siden før 1991 ! - før rygmarvsskaden.
Pludselig en dag, kunne jeg mærke jeg var udhvilet !
Jeg følte jeg havde hentet kræfter i hvile/søvn.

(Søvn har været en kamp siden operationen i 1991. Smerter har gjort jeg har holdt op med at trække vejret i søvn !
Det er bekræftet af søvnanalyse specialister og deres alt-registrerende udstyr !

Den lille bevægelse man laver ved et enkelt åndedræt gav mig lyst til at skrige! Så det at lægge mig til at sove var et mareridt i sig selv og kostede uanede mængder mentale ressouser – bare for at afspænde kroppen nok til at den skulle være afslappet/afspændt nok til at sove !

Følelsen af at være udhvilet er helt utrolig – den lille stund man vågner uden kravet om øjeblikkelig total selvbeherskelse - men kan mærke kroppen har ikke bare krampet totalt men faktisk ..lidt.. restitueret !
Jeg skal stadig beherske smerter og passe på bevægelser men en hel del nemmere nu !
Ikke den konstante massive stresstilstand ! Utrolig !
At vågne med flere kræfter end jeg faldt i søvn – en næsten ufatteligt ”ting” at få tilbage !
20131002 101343 (1) 
Overskud generelt
– helt utrolig forskel, som en naturlig følge af restitution. Før skulle jeg bruge mange kræfter på at beherske mig og tvinge kroppen i gang med bevægelse. Nu er der selvfølgelig stadig behov for opmærksomhed men jeg er helt anderledes i sindet når kroppen ikke er så forkrampet mere. Og ikke har brug for samme grad af selvkontrol og tvang.


Udholdenhed
Er blevet langt bedre. Ikke de indre sammenbrud der krævede maximalt selvkontrol for ikke at vise alt for tydeligt - nu kan jeg selvfølgelig mærke belastninger, energi slipper op – og kan mærke behov for en pause.
Men ikke som den massiv smertestress – men langt mere normale reaktioner. Smerteniveauet er faldet voldstomt i takt med rygmarvskramperne.

Koordination af højre ben – gang – træning.
Alle med forskellige grader af lammelser af underkroppen ved en masse om ”usikker jordforbindelse” og hvor væmmeligt det er !
Jeg kan ikke gå meget længere end før- men træningen er tusind gange nemmere i dag – jeg går anderledes, langt mere sikkert, mere stabilt og rytmisk. Grounder langt bedre. Min balance meget bedre. Har en stærk følelse af symmetri i kroppen nu.

MIN DROP-FOD
er minder markant, min over-kompenasation i højre hofte mindre og mindre smertefuld.
Følesansen er ikke ændret stort.

Oppe-af-sengen-tid”
Jeg har efterhånden fået tilføjet mindst 12 timer hver dag. Hvor jeg før lå og kæmpede med rygmarvskramper, ude af stand til noget. Selv de mindste bevægelser kunne forværre eller fremkalde nye anfald.
Havde det jeg kaldte et ”totimers liv” Hvis jeg var heldig – kunne jeg ganske lidt i max et par timer og brød så fuldstændig sammen med tonsvis af symptomer.
                                                    
Står stadig meget tidligt op – mental arbejde pga smerter er stadig nødvendigt men slet ikke så hurtigt efter opvågning og slet ikke så intenst – så en times tid i trykkammeret og så en times fysisk træning..bad og morgenmad.. så et lille hvil og ser hvad dagen har at byde på ;-)

Jeg kan stadig få de grimme dage med voldsomme krampeanfald
Jeg tror der har været 4 gange med fuld tilbagefald til hvordan det var sådan KONSTANT !.. jeg ved ikke hvordan jeg overledede det, helt bogstaveligt
Voldsomme kramper der lignede epilepsi – og lige så hjælpeløs.. det er utroligt hvad man kan udvikle af egenskaber når tilstanden bliver så extrem.

Min rygmarvskramper og ”alt dertil hørende” reagerer hurtigt ved HBO – og ilt i masken ved siden af...det mest fantastiske jeg nogensinde har oplevet – og fuldstændig uden bivirkninger.
Går stadig i trykkammer to gange dagligt. Min krop elsker det bløde tryk og reagerer hurtigt med afspænding, smertedæmpende og forfriskende.

MIN LÆNDERYG har ændret facon, blevet langt mere normal i kurverne, ikke trukket skæv af kramper !

                          SKULDRE, NAKKE
Stadig behov for meget fysiopterapi – skulder, nakke, kæbe, tindinger stadig meget store problemer – har fået halskrave pga et par meget dårlige led i nakken.                         

ISCIAS – den gør ondt- det vil en iscias behandlet som min, nok altid gøre – den er stadig en ”alt for stram elastik” men i forhold til det jeg har været vant til er det nu ”det rene barnemad” !!!
….....jeg skal selvfølgelig stadig passe på …

jeg ved ikke om jeg nogen sinde får et normalt reagerende nervesystem igen – men der er meget stor forskel !
 
                                  HÆNDER
Jeg er i stand til at arbejde igen – kreativt – nu også med pensler og forbereder udstilling – jeg er overlykkelig !!! Noget jeg har savnet helt utroligt meget !
Desværre kom jeg alvorligt til skade i vores yderdør for nogle måneder siden, så jeg afventer en ny type håndledsskinner.     

COGNITIV – KONCENTRATION- FOCUS.
Tankeevne, koncentration.
Skal stadig bruge energi og have focus på indre dialog angående smertekontrol, men langt langt mere ”plads” til at tænke på langt sjovere ting. Skal ikke tænke så meget på at gennemtvinge bevægelser osv mere. 
Arbejder kreativt  -har holdt meget ufrivillig pause pga håndskaden og er så småt i gang igen og udvider hele tiden mine arbejdsmetoder.
Selvfølgelig stadig fixeret i bandager og skinner men det har været en pause på i al fald 9 år – med penslerne – og har ikke engang kunnet tegne i mere end 6 år !!!
Mine fingerled vil stadig gå af led hvis ikke de er beskyttet af skinner, men de brækker ikke så meget ud af led som før trykkammer. De er nemmere at træne på trods af skader i led og brusk.

Så længe jeg holder mig til de bløde håndværk stof, fibre, maling, papir osv og passer på, går det rimeligt og nyder helt vildt.

SMÅSÅR – på grund af EDS -bindevævssygom vil jeg altid have mange flere end normalt og vil have meget svært ved at standse blødning mm, men de heler langt hurtigere end nogen sinde før.
Danner skorpe hurtigere og ar der holder ! Ar bliver store, men de holder !!!

lunger. Stadig fuldstændig ingen brug af anfald astma medicin overhovedet...kun forebyggende.
venstre lunge – føler nu kun lidt ømhed (astma/bronkitis, skader efter mange, mange lungebetændelser og EDS bindevævssygdom)
Har et meget mere normalt åndedræt – kan trække vejret langt dybere og har ikke det ”uendelige åndedræt” - hvor jeg følte jeg ikke kunne få luft nok og hvor det ofte lød underligt, mindede om en delfinlyd !!.
                                                          
Har lige haft en infektion der startede i næseskillevæggen (stort hul pga EDS) og på ganske kort tid udviklede sig med høj feber
Fik den velkendte omgang med infektion i næsen og så i lungerne – især den venstre kan mærkes.
men FØR ville det være et typisk starts-skud til en af de kædereaktioner jeg er så vant til, hvor den ene infektion efter den anden og det kunne trække ud i måneder!! Denne gang var det hele overstår på 10 dage !
Lidt træthed efter lungebetændelse og hosteri.
Men uden kædereaktion - overhovedet !!!!
Infektioner – udvikler sig stadig med ufattelig hurtighed.. skal være forsigtig med hvor jeg færdes i store forsamlinger osv.
Hvis jeg er sammen med for mange af gangen reagere jeg stadig med feber.

Overordnet set er symptomerne er dæmpet til det ukendelige - jeg skal selvfølgelig stadig være meget påpasselig men FORSKELLEN er helt utrolig !


Overskud til ”mindre problemer”
EDS kan give mange problemer - med synet for eksempel. Jeg har nu fået overskud til at tage mig af de langt mindre vigtige problemer ! Som syn og tænder !
Har i mange år manglet brusk i kæberne og selvfølgelig haft smerter når jeg spiste fordi det – lydeligt - står og skurrer imod hinanden inde i kæbeleddene! Og en meget lang række problemer med jeg slet ikke regnede for ”problemer” i forhold til det andet !
Da jeg så begyndte at snakke med min tandlæge om det, fik hun et chok. Og lavede en skinne og mente det var akut situation ! Og så blev jeg sendt til yderligere undersøgelse – en underlig oplevelse at se et problem blive betragtet og behandlet som akut (ja ok - man har lidt svært ved at spise med ingen brusk i kæberne, biddet så skævt der er ingen normal tandstilling osv – at se det blive behandlet med så stor alvor – hvor det for mig var så lille en gene eller problem, at jeg ikke engang nævnte det ! Forholdsmæssigt druknede det fuldstændig i rygmarvskramper, blærekramper, blødninger og en generel massiv tilstand af overlevelses-modus!

Og det samme med øjnene - har fået nye briller – synsprøve og de problemer jeg har pga EDS , bygningsfejl, sansnings/perceptionsproblemer, læseproblemer skal nu udredes osv..osv ! ;-)
DSC05989

NÆSESKILLEVÆGGEN – lidt følsom i kulde, blæst osv .men slet ikke som det var.
Skal bruge varmemaske udenfor igen i år.

POSTTRAUMATISK STRES
Når ens generelle overskud øges kan det straks mærkes på stres symptomer- og man kan langt bedre tackle det – Jeg kan meget nemmere genkende symptomerne på stres og ændre situationen de opstår i – igen en ny opdagelse/erfaring ! Der er meget mere robusthed. Og overskud til at forstå stresreaktionerne !
                                                      
                    MAVESLIMHINDER
Har stadig problemer med slimhindeirritationer og sår – og derfor reagere jeg voldsomt på alt jeg spiser og drikker.
                                              
BLÆREN
Stadig et stort problem, men ”skruet ned”
Stadig mange aggressive og voldsomme symptomer...
Men generelt en smule i bedring, mest pga dæmpede rygmarvskramper. Man opgav til sidste behandling på hospital - ingen god respons, jeg kunne ikke tåle medicinen.

Ufattelig anderledes generel tilstand – helt uden sammenligning – jeg lever ikke længere i helvedets forgård ! På vej ud af det i al fald.
Når man ser så massive symptomer og den relative hurtighed HBO har løst op for dem - samlet set med så ufatteligt få bivirkninger er det utroligt sådan en forvandling der er sket.
Det har taget 1½ år at komme hertil. Ufattelig forskel !
Der er flere små og store ting – en umådelig kompliceret tilstand helt ændret !     

Jeg er selvfølgelig stadig utrolig taknemmelig – hver dag rummer nye gaver at åbne i form at ting jeg kan, ting jeg snart kan, eller føler en ændring i !

Jeg er selvfølgelig stadig handicappet og syg - men så længe jeg har adgang til trykkammer, HBO og ilt bliver det bare bedre og bedre,  idet det jo hindrer sygdomme i at udvikle sig og dæmper symptomer!

Jeg kan aldrig give udtryk for den enorme lettelse, taknemmelighed og varme jeg har overfor den hjælp jeg fik! Der går ikke en dag uden jeg tænker på det med den største taknemmelighed og værdsættelse.
Det er en ubeskrivelig proces at få så meget helbred tilbage !              
Tak for den stadige interesse.
                                RISE
                                
SiteBuilder drevet af  Vistaprint